Már régóta keresgettem, próbálgattam a tökéletes pogácsa receptjét, ami másnapra nem keményedik meg s ugyanúgy falatozhatjuk mint, mikor frissen elkészült mert megtartja puhaságát.
Most végre megtaláltam, amit nagyon nagy szeretettel és ajánlva osztok meg veletek:
Hozzávalók:
1 kg liszt
30 dkg margarin
2 db tojás sárgája
3 dl tejföl
120 ml tej
1-2 kk. só
1,5 kk. cukor
1 db tojás a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, amibe a kristálycukrot is beletesszük. A lisztel a vajat elmorzsoljuk, hozzá adjuk a többi alkotórészt majd szép simára összegyúrjuk. Ezután hagyjuk kelni 30 percig. Ez idő letelte után lisztezett deszkán ki nyújtjuk és 3-ba hajtjuk. 20 perc pihentetés után újra megismételjük a folyamatot és további 20 percig kelesztjük. Az utolsó időszak letelte után 1 cm vastagra nyújtjuk és a tepsin még 10 percig hagyjuk kelni, hogy ne dőljenek el sütés közben.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: