Celebrities and other stories

Gofri édesen és sósan

A gofri egy időben számomra csak a boltban vásárolható műnek ható “süteményt” jelentette, amit a táborokban, óvodákban, iskolákban adnak a gyermekeknek uzsonna gyanánt. Változatai között szerepel a sima és a csokival borított. 

Viszont mikor jó pár évvel ezelőtt megkaptuk gofri sütőnket új értelmet nyert minden eddigi íz és állag. A frissen sültnek párja nincs, mikor kiveszed a még gőzölgő ropogós darabokat és beleharapsz…hmmm.. mennyei még “csupaszon” is.

Az idő folyamán folyamatosan kísérletezgettem a receptekkel és sikerült megtalálni azt ami biztosan teli találat és bármiféle ízesítést, színezést elbír.

Készítettem már kókuszos, lekváros, mézes de még mazsolás gofrit is.

S miután kezdtük unni az édes ízeket megalkottam első saját fejemből kipattant sós változatot. Ízre tökéletesen megfelelő, nassolni valónak pedig kiváló.

Most nézzük az alapreceptet az édes falatokhoz:

Hozzávalók:WP_20150214_002

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 14 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 0,5 l tej
  • 1 sütőpor
 

A sós, kicsit különlegesebb ami igazából sajtos:

 

Hozzávalók:

  • 16 dkg vaj
  • 2 háromszög/kocka sajt (natúr)WP_20150220_005
  • 2-3 ek. zöld fűszeres vajkrém
  • 2 tojás
  • 60 g trappista sajt
  • 2 csipet só
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4-5 dl tej

 

Az elkészítés mindkét esetben hasonló, először a folyékony hozzávalókat keverjük össze ide tartozik a sajt is, amit meg kell mikrózni, majd ezután jön hozzá a sütőporos liszt a tejjel felváltva és természetesen a sütés.

 

Csatlakozz hozzám facebookon is valamint iratkozz fel hírlevemre.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!