A gofri egy időben számomra csak a boltban vásárolható műnek ható “süteményt” jelentette, amit a táborokban, óvodákban, iskolákban adnak a gyermekeknek uzsonna gyanánt. Változatai között szerepel a sima és a csokival borított.
Viszont mikor jó pár évvel ezelőtt megkaptuk gofri sütőnket új értelmet nyert minden eddigi íz és állag. A frissen sültnek párja nincs, mikor kiveszed a még gőzölgő ropogós darabokat és beleharapsz…hmmm.. mennyei még “csupaszon” is.
Az idő folyamán folyamatosan kísérletezgettem a receptekkel és sikerült megtalálni azt ami biztosan teli találat és bármiféle ízesítést, színezést elbír.
Készítettem már kókuszos, lekváros, mézes de még mazsolás gofrit is.
S miután kezdtük unni az édes ízeket megalkottam első saját fejemből kipattant sós változatot. Ízre tökéletesen megfelelő, nassolni valónak pedig kiváló.
Most nézzük az alapreceptet az édes falatokhoz:
Hozzávalók:
|
A sós, kicsit különlegesebb ami igazából sajtos:
Hozzávalók:
- 16 dkg vaj
- 2 háromszög/kocka sajt (natúr)
- 2-3 ek. zöld fűszeres vajkrém
- 2 tojás
- 60 g trappista sajt
- 2 csipet só
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4-5 dl tej
Az elkészítés mindkét esetben hasonló, először a folyékony hozzávalókat keverjük össze ide tartozik a sajt is, amit meg kell mikrózni, majd ezután jön hozzá a sütőporos liszt a tejjel felváltva és természetesen a sütés.
Csatlakozz hozzám facebookon is valamint iratkozz fel hírlevemre.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: