Celebrities and other stories

Büntetlen élvezet egy poharas desszerten keresztül

Vallom, hogy minden embernek szüksége van olykor akárcsak egy cseppnyi kényeztetésre is. Persze ez mindenkinél más formában jelenik meg. 

 

Mosta azokra a sorstársakra gondoltam, akik az édesség, a desszertek világában érzik igazán otthon magukat  ha kényeztetésről van szó. S, hogy azoknak se kelljen lemondani a csábos falatokról, akik diétán vannak vagy már életmódot váltottak egy olyan poharas desszertet hoztam, mely minden étrendbe beilleszthető.

Nevet nehezen tudnék adni neki, hisz saját kreálmány, viszont úgy gondolom, hogy egy hasonlót bárki össze tud dobni otthon ha szét néz az alapanyagai között.

Tehát a csoda így nézne ki.

11011240_1020461997965636_8284142122063100573_n

A hozzávalók mennyiségét csak hozzávetőlegesen tudom neked leírni, ugyanis én a “szemre ész nélkül” elvet követve készítettem el. Egyébként 4 főre tálaltam, de ha te kisebb poharakba töltöd akkor értelem szerűen több mindenkit meg tudsz vele kínálni.

Tehát a hozzávalók (kb.):

– 0,5 kg túró

– 1 kispoharas tejföl

– ízlés szerint édesítő (nálam sztevia és eritrit)

– 1 pohár mák

– némi tej

– kis kávés pohárnyi zabpehely

– málna ízlés szerint

– kakaópor

 

Elkészítése roppant egyszerű:

A túróból célszerűbb a krémes állagút venni, de ha mégis a szemcsésebb mellett döntesz, akkor a tejföllel és édesítővel robotgép segítségével krémes állagúvá kell keverned. Ha ezzel készen vagy kb. az 1/3-ad részébe szórj cukormentes kakaóport és vegyítsd el.

A zabpelyhet kis serpenyőben némi eritrittel barnára pirítsd, majd a mákot szintén eritrittel kávédaráló segítségével őröld finomra. Ezek után öntsd hozzá annyi tejet, hogy kissé folyós állagot kapj.

Ha minden mozzanattal végeztél már csak ki kell választanod az a poharat melyet a vendégek elé szeretnél majd tenni és elkezdeni a rétegezést az alábbi irány követve:

1. zabpehely

2. sima túrós krém

3. darált mákos rész

4. málna 

Ezt a sort még egyszer ismételd meg úgy, hogy a legtetejére kerüljön a kakaós túrókrém. Én még csempésztem a rétegek közé némi fahéjat így megbolondítva az ízvilágot. 

Kb. 1-2 óra hűtés után az ízek remekül összeérnek és ínycsiklandóan etetni fogja magát ez az édesség.

 

Ha tetszett a cikk likold és oszd meg ismerőseiddel valamint gyere közösségünkbe facebookon is valamint iratkozz fel hírlevemre.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!