Gofri édesen és sósan

A gofri egy időben számomra csak a boltban vásárolható műnek ható “süteményt” jelentette, amit a táborokban, óvodákban, iskolákban adnak a gyermekeknek uzsonna gyanánt. Változatai között szerepel a sima és a csokival borított. 

Viszont mikor jó pár évvel ezelőtt megkaptuk gofri sütőnket új értelmet nyert minden eddigi íz és állag. A frissen sültnek párja nincs, mikor kiveszed a még gőzölgő ropogós darabokat és beleharapsz…hmmm.. mennyei még “csupaszon” is.

Az idő folyamán folyamatosan kísérletezgettem a receptekkel és sikerült megtalálni azt ami biztosan teli találat és bármiféle ízesítést, színezést elbír.

Készítettem már kókuszos, lekváros, mézes de még mazsolás gofrit is.

S miután kezdtük unni az édes ízeket megalkottam első saját fejemből kipattant sós változatot. Ízre tökéletesen megfelelő, nassolni valónak pedig kiváló.

Most nézzük az alapreceptet az édes falatokhoz:

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 14 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 0,5 l tej
  • 1 sütőpor
 

A sós, kicsit különlegesebb ami igazából sajtos:

 

Hozzávalók:

Az elkészítés mindkét esetben hasonló, először a folyékony hozzávalókat keverjük össze ide tartozik a sajt is, amit meg kell mikrózni, majd ezután jön hozzá a sütőporos liszt a tejjel felváltva és természetesen a sütés.

Csatlakozz hozzám facebookon is valamint iratkozz fel hírlevemre.

Tovább a blogra »