A gofri egy időben számomra csak a boltban vásárolható műnek ható “süteményt” jelentette, amit a táborokban, óvodákban, iskolákban adnak a gyermekeknek uzsonna gyanánt. Változatai között szerepel a sima és a csokival borított.
Viszont mikor jó pár évvel ezelőtt megkaptuk gofri sütőnket új értelmet nyert minden eddigi íz és állag. A frissen sültnek párja nincs, mikor kiveszed a még gőzölgő ropogós darabokat és beleharapsz…hmmm.. mennyei még “csupaszon” is.
Az idő folyamán folyamatosan kísérletezgettem a receptekkel és sikerült megtalálni azt ami biztosan teli találat és bármiféle ízesítést, színezést elbír.
Készítettem már kókuszos, lekváros, mézes de még mazsolás gofrit is.
S miután kezdtük unni az édes ízeket megalkottam első saját fejemből kipattant sós változatot. Ízre tökéletesen megfelelő, nassolni valónak pedig kiváló.
Hozzávalók:
|
Hozzávalók:
Az elkészítés mindkét esetben hasonló, először a folyékony hozzávalókat keverjük össze ide tartozik a sajt is, amit meg kell mikrózni, majd ezután jön hozzá a sütőporos liszt a tejjel felváltva és természetesen a sütés.