Celebrities and other stories

Így lesz tökéletes a húsvéti sonka

Egyre inkább nyakunkon az egyik legnagyobb Keresztény ünnep a Húsvét. Részleteibe nem szeretnék belemenni, hisz azt mindenki nagyjából ismeri mit ünneplünk ilyenkor, viszont ha kételyeid támadnak bármikor rendelkezésedre áll a google és egyéb fellelhető források.

A legnagyobb hangsúlyt a húsvéti sonka felszolgálása, elkészítése kapja. Mellette persze sok már finomság is helyet foglal a tányéron úgy, mint a főtt tojás, a különböző sajtos tekercsek, sárga túró, töltött csirke és a rengeteg sütemény. 

Ma a fókuszban lévő húsit vettem górcső alá, hogy azok a háziasszonyok akik kezdők vagy még nem találtak rá a tökéletes elkészítési módra most fellélegezzenek.

Tehát első körben tisztázzuk mit is az a sonka: pácolással és általában füstöléssel előállított húskészítmény, melynek több fajtája is piacon van.

húsvét

fotó: elixironline

 

Fogyaszthatjuk sütve, főve, nyersen, magában vagy főfogásként, a sonka mindenhogy megállja a helyét és ha jól elkészítitek mennyei étket kaptok.

Lássuk, hogy lesz fenomenálisan szaftos és ínycsiklandó ez a húskészítmény.

Először is el kell menned a boltba és kiválasztanod a családod számára leginkább megfelelő méretű darabot. Miután ezzel végeztél keresd fel a konyhádban azt a főző edényt, amiben a legkényelmesebben elfér. Következő lépésként töltsd fel az edényt annyi vízzel, amennyi még ellepi a sonkát, majd közepes lángon egészen addig főzd míg a víz elkezd gyöngyözni. Ha elérkezett ez az idő is öntsd le róla a folyadékot és töltsd újra az edényt, ehhez a vízhez már tehetsz fűszereket például szemes borsot, pár gerezd fokhagymát és majoránnát. Innentől kezdve nincs más dolgod hátra mint kivárni a megfelelő időtartamot (kb. 3 óra), ami alatt készre fő a sonka. Ezt egy hústű segítségével tudod ellenőrizni úgy, hogy beleszúrva az könnyedén belemegy. 

Ezután leöntheted róla a levet de hagyhadot abban is kihűlni, nagyon fontos viszont ilyenkor, hogy a zsírt és a fűszereket szedd le róla. E módszernek köszönhetően nem barnul meg a sonka hús része.

Bátran próbáld ki ezt az elkészítési módot, majd oszd meg tapasztalataidat a többiekkel is.

 

Csatlakozz hozzám facebookon is valamint iratkozz fel hírlevemre.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!