Az elmúlt hétvégén került megrendezésre az V. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Nap, Miskolc kertvárosában.
Mivel mi már a vége felé érkeztünk a rendezvényre a programokról bővebb információval nem tudok szolgálni, de ha megnézzük a plakátot, igazán ígéretes és fantasztikus időtöltést jelentett ez a nap.
A versenyre minimum 3 fős csapatok jelentkezhettek egyszeri 5000 Ft-os nevezési díj ellenében, aminek fejében 10 liter bort biztosított a rendezőség. Ezt a bort ízesítették saját maguk által hozott fűszerekkel, gyümölcsökkel és egyéb különlegességgel a versenyzők.
Az értékelést zsűri végezte az ízesítések alapján, valamint egy közönség díj is átadásra került annak függvényében, melyik csapatnak fogyott több ital kóstolásra.
De térjünk is vissza a fesztivál helyszínére, ahogy beléptünk a területre rengeteg emberrel találtuk szembe magunkat, korosztályt tekintve rendkívül vegyes volt a felhozatal. A bevezető utat a kirakodó vásár sátrai ölelték körül, ahol az árusok kínálták különféle portékáikat, mint például, a teljesség igénye nélkül: kézműves szappanok, bőrből készült termékek, különleges díszítésű pálinkás, boros palackok és poharak, evőeszközök és az elmaradhatatlan édességek.
A kürtöskalács illatú rövid de annál tartalmasabb pár méter megtétele után megtaláltuk azt a bódét, ahol a kóstolásra alkalmas üveg poharakat és támogató jegyeket lehetett megvásárolni, ugyanis csak ezek fejében ízlelhettük meg a különféle forralt borokat.
A fesztivál centrumában természetesen a színpad állt, ahol a fellépők szórakoztatták a közönséget a nap folyamán.
A pódiumot körülvéve helyezkedtek el a verseny sátrak, s bár mire odaértünk a megmérettetés már véget ért, még mindig örömmel, lelkesedéssel és megannyi szeretettel fogadtak minket későn érkező kóstolókat is.
Első állomásunk a tavalyi győztes bor megkóstolása volt. Kellemes ízvilággal a megszokott hőmérséklettel és fűszerezéssel tudnám jellemezni, mindenképp ízletes nedűt kortyolhattunk. Tovább haladva az emberek rengetegében már a színpadot is elhagyva kellemes disznóvágásra emlékeztető ízes illat csapta meg orrunkat és indította el nyáltermelődésünket.
Tudtuk mit kell tennünk, így megindultunk az illat irányába és egy fából kialakított területre tévedtünk, ahol a tipikus disznótor ételeit készítették a szakácsok az éhes látogatók részére. A fa tetővel ellátott minden oldaláról nyitott terület egyik végén volt ez a másik végén pedig tepertőt és más húsféléket árusítottak. A két hely között helyeztek ki asztalokat és padokat, ahol nyugodtan ellehet fogyasztani a megvásárolt ételt.
A mi választásunk a bőséges választék közül a tormás háromhagymás füstölt csülökre esett, amit cipóban tálaltak. Ízre egy kellemesen tormás, igazán finom húsételt fogyasztottunk el. Ezután vásároltunk egy kóstoló tálat, ami kettőféle tepertőt és házi kolbászt tartalmazott paprikával, hagymával, kenyérrel. Nagyon pikáns és szuper kóstoló volt.
A nagy evések közepette lettünk figyelmesek Détár Enikőre, Fésüs Nellyre és nem rég született kislányára valamint kedvesére Vajtó Lajosra, akik a szomszéd asztalnál leülve fogyasztották el igazán jó ízűen ételeiket. Teljesen közvetlen és emberbarát személyiségek, akik a rajongók hadától függetlenül, zavartalanul tudták elfogyasztani vacsorájukat. Mindannyian elégedettnek tűntek, a fanok is toleránsak voltak, ugyanis megvárták még elfogyasztják estebédjüket és csak utána szólították meg őket.
Azt este további részében újabb finom borokat kóstolhattunk meg. Itt emelném ki az egyik legízletesebbet, ami aszalt szilvával és remek fűszerezéssel készült. Az italt kortyolgatva egy rövid tűzijáték szemtanúi is lehettünk, ami mindenképp pozitív irányba terelte az egyébként is remek hangulatot.
Az árakat tekintve, azok igazodtak a fesztiváli tarifákhoz.
Összességében elmondható, hogy egy nagyszerű és kellemes rendezvényen vehettünk részt és ha mód és lehetőség adódik rá,mindenképp vissza látogatunk a folytatásra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: