Celebrities and other stories

Puha, omlós, isteni finom Mézeskalács- a tuti recept

Ha már mindenki a Karácsonyi lázas készülődésben ég és esze veszetten keresi a délutáni rágcsálni valót, ami még szilveszter után is emlékeztet az ünnepre, jelentem megtalálta a megfelelő receptet. Omlós,puha , finom és minél tovább áll annál jobban esik egy falatnyi is belőle.

Tehát a forralt bor és fahéj, fenyőillat mellett belengheti a lakást akár már holnap is a frissen sült mézeskalács illata. 

Az az igazság, hogy szerény véleményem szerint nehéz megtalálni a megfelelő receptet, ami nem marad kemény, szépen feljön, nem ég oda hamar, hanem egyszerűen úgy történik a sütés, ahogy azt az emberlánya elképzelte.

Szavak ide vagy oda lássuk a hozzávalókat:

– 30 dkg liszt

– 15 dkg kristály cukor

– 2 evőkanál méz

– 2 egész tojás

– 1 kk. szódabikarbóna

– mézeskalács fűszerkeverék

 

15806_539326162745891_2020158217_nElkészítése megegyezik a többi  társáéval. A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, lisztezett gyúródeszkán közepesen vékonyra nyújtjuk. Ezután következik a szaggatás, olyan formákkal, amiket a gyerekek, a család megkíván. De maradhatunk a klasszikus fenyőfa, csengő, angyalka változatoknál is.

 

 

Javaslom, hogy dupla adag készüljön el,mert hamar elfogy és így nem marad az ünnepek utáni rágcsálásra. 😉

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!