Ha már mindenki a Karácsonyi lázas készülődésben ég és esze veszetten keresi a délutáni rágcsálni valót, ami még szilveszter után is emlékeztet az ünnepre, jelentem megtalálta a megfelelő receptet. Omlós,puha , finom és minél tovább áll annál jobban esik egy falatnyi is belőle.
Tehát a forralt bor és fahéj, fenyőillat mellett belengheti a lakást akár már holnap is a frissen sült mézeskalács illata.
Az az igazság, hogy szerény véleményem szerint nehéz megtalálni a megfelelő receptet, ami nem marad kemény, szépen feljön, nem ég oda hamar, hanem egyszerűen úgy történik a sütés, ahogy azt az emberlánya elképzelte.
Szavak ide vagy oda lássuk a hozzávalókat:
– 30 dkg liszt
– 15 dkg kristály cukor
– 2 evőkanál méz
– 2 egész tojás
– 1 kk. szódabikarbóna
– mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése megegyezik a többi társáéval. A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, lisztezett gyúródeszkán közepesen vékonyra nyújtjuk. Ezután következik a szaggatás, olyan formákkal, amiket a gyerekek, a család megkíván. De maradhatunk a klasszikus fenyőfa, csengő, angyalka változatoknál is.
Javaslom, hogy dupla adag készüljön el,mert hamar elfogy és így nem marad az ünnepek utáni rágcsálásra. 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: