A curry egyik fő alkotóeleme a kurkuma, ez a fűszer lehet a kulcs olyan neurodegeneratív betegségek megelőzésére illetve kezelésére, mint az Alzheimer-kór.
Laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy az aromatic turmeor (a kurkuma fő alkotóeleme) elősegíti az agyi őssejtek elterjedését és azok fejlődését az idegrendszer legkisebb egységében a neuronokban.
Ez tud most már segíteni a tudósoknak kifejleszteni egy olyan kezelést, ami hatékonyan alkalmazható az Alzheimer-kórral szemben.
Az aromatic turmeor a kevésbé tanulmányozott összetevő a kurkuma két fő bioaktív vegyületei közül. A másik a már jól ismert kurkumin, ami gyulladáscsökkentő és rákellenes hatásáról neves.
A kutatások vezetője figyelmeztetett arra, hogy az a folyamat amely szerint az Alzheimer-kór elleni kezelés megszületik, nagyon hosszú folyamatot vesz igénybe. További vizsgálatokra van szükség a vegyület hatását illetően.
Mindenesetre remény kecsegtető már csak a gondolat is ami reményt kelt ennek a kellemetlen betegségnek a megelőzésére.
Tehát mindenképpen hasznos a curry fogyasztása, ráadásul ételeinket is csaj jó színben tünteti fel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: