Mint mindenki ebben a nagy melegben TE is ott a monitor előtt biztosan vágysz a hűsítő, ugyanakkor finom falatokra. Ilyenkor hozol egy jégkrémet amit elnyalogatsz s nyugtázod magadban az elégedettséget. Másrészt megkívánsz egy ízletes süteményt, de nyáron mit is süssön az ember, hiszen meleg van ilyenkor nem klappol a habos, krémes eszem-iszom.
Épp ezért találták ki a tökéletes édességet, amit eddig csak a boltok polcairól ismerhettél. Mai csodánk a Szendvics jégkrém, amit te is bármikor játszi könnyedséggel elkészíthetsz.
Elsőre talán felvágósnak tűnik, hogy saját háztartásodban egy ilyen különlegességet? Megmutatom hogyan!
Hozzávalók:
Tészta:
11 dkg olvasztott vaj
8 dkg cukor
1 egész tojás
7 dkg liszt
25 g cukrozatlan kakaópor
Töltelékhez:
kb. 0,5 l jégkrém
A történet elkészítése roppant egyszerű. A hozzávalókat egy kézi habverővel összekevered. Egy 40×30 cm-es tepsit a hátára fordítasz és az aljára sütőpapírt teszel, amire utána a tésztát teríted. Ezt így megsütöd előmelegített sütőben 160 fokon 10 perc alatt. Ha kihűlt egy nagy sütőpapírra ráteszed a tésztát, majd ketté vágod betöltöd a jégkrémmel (amit picit hagysz olvadni, a könnyebb kenhetőség érdekében). Végül becsomagolod a sütőpapírba és a fagyóba dobod 1 óra.
Mikor kellően visszahűlt felszeleteled és élvezed az ízeket!
A receptért köszönet a szeretlekmagyarország.hu-nak.