Celebrities and other stories

Napi 10.000 kalória – elfogadnád a kihívást?

A napokban több olyan videó is szembe jött velem az egyik video portálon, melyben amerikai nők és férfiak napi 10.000 kalóriát fogyasztanak el úgynevezett kihívás gyanánt.

 

Az első kisfilm amit én láttam valószínűleg egy komolyabban sportoló lányról szólt, mert ez látszott megjelenésén. A napot fánkkal kezdte s miután befejezte a reggelit tartott egy alapos edzést. Majd a további időszakban kb. 2 óránként vett magához hatalmas mennyiségű és kalória tartalmú ételeket.

A három videó közül amit láttam, mindegyikben kulcs szereplő az amerikaiak által oly kedvelt fánk – nagy mennyiségben – megjelent a hamburger, jégkrém és rengeteg édesség.
Mentségükre szolgáljon, hogy a menü tartalmazott egészséges falatokat is.

Ha kíváncsiak vagytok a videókra a bejegyzés végén megtaláljátok őket.

Ami az én fejembe szöget ütött, hogy miért csinálják? Mire jó ez nekik? Próbáltam kutatni utána de sajnos nem igazán jártam sikerrel így marad saját elmélkedésem a dolgot illetően. Valószínűleg ez is egy újabb hóbort lehet, ahogy már számtalan esetben találkoztunk kihívásokkal.

Úgy gondolom ha valaki ekkora mennyiségű ételt képes magába tömni (értsd szó szerint) 24 óra alatt az mindenképp megérdemli az „elismerést” – persze csak képletesen.

Ami biztos, hogy a rengeteg cukor és zsír nagy mértékben terheli meg a szervezetet s az a 10.000 kalória egy egész heti étkezést vált ki. De vegyük figyelembe, hogy a cél érdekében az úgy nevezett fast foodokat vetették be s még így is iszonyú mennyiségű ételről beszélünk.

Bevallom őszintén mialatt figyeltem a tevékenykedésüket már én rosszul voltam s egész idő alatt azon gondolkodtam hova tesznek ennyi ennivalót, hogyan képes a gyomor ennyit befogadni, hogy nem kaptak a végére cukor mérgezést?

Minden esetre bízom benne, hogy kis hazánkban nem lesz olyan aki kedvet kap hozzá.

Linkelek egy másik videót is, amiben 30.000 kalória/nap játszódik le.
Itt már tudatosan, úgymond felkészülten állt hozzá a delikvens, hisz napi több mozgást is belevitt ezzel „könnyítve” magán. A nap végére átszámolva 7 kg többletet mutatott a mérleg a folyamatos telítettség érzés és has feszülés mellett.

Tehát semmi esetre sem ajánlom senkinek kipróbálásra az itt látottakat, sem egészségügyi sem mentális szempontból.

 

És itt nézhettek bele a 10.000 napi kalóriába:

 

Kinek mi a véleménye? Mi volt a fejetekben a videó nézése alatt?

 

Ha tetszett a cikk likold és oszd meg ismerőseiddel valamint gyere közösségünkbe facebookon is valamint iratkozz fel hírlevemre.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!