Celebrities and other stories

Több ezer ember sétált együtt, hogy miért?

“Nem mindenkinek adatik meg az istenhit, de minden ember hihet magában – ez gyógyulásunk legfőbb titka.” (Papp Lajos)

 

2015-ben is megrendezésre került az Avon mellrák ellenes sétája, melyet Budapesten a Széchenyi téren egy nagyobb volumenű rendezvény sorozat kísért.
Az esemény célja felhívni az emberek figyelmét a betegség gyakoriságára, ami nem csak a nőket érintheti.

A téren felállított színpad különböző programoknak adott helyet úgy, mint pl. kerek asztal beszélgetés a mellrákról többek között Adával, Prof. Dr. Bősze Péterrel – Európai Nőgyógyászati Rák Akadémia Alapítvány, Dr. Újhelyi Mihállyal – Országos Onkológiai Intézet, Dr. Török Krisztinával – Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet és még számos szakértővel. A műsorvezető az örökké vidám, csacsogó és rengeteg energiával ellátott Dombóvári Vanda volt.

Ezen kívül számos sátor lett felállítva otthont adva például a szépülni vágyó hölgyeknek, a tudatos életet hirdető beszélgetéseknek. Ilyen volt a Női Akadémia sátor, Életmód sátor, gyermekek részére felállított kézműves sátor.

A mozgalomhoz több ismert személy is csatlakozott úgy, mint Keresztes Ildikó, Ördög Nóra, Karda Beáta, Zimány Linda, Csonka András, Istenes László és még sokan mások…WP_20150606_11_00_42_Pro

Maga a séta kb. 14:00 óra körül indult el a Lánchíd irányába, elöl dob szólóval és hírességeinkkel. A 3,7 km-es szakasz felénél a szervezők, önkéntesek gondoskodtak hideg folyadékról és energiát adó müzli szeletről minden részvevőnek a hatalmas hőség védjegyeként, sőt az Avon termékeket bemutató standnál mindenki igénybe vehette a nap tejek használatát.

A séta során több turista is fényképeket illetve videó felvételeket készített a rózsaszín áradatról s bár pontosan nem tudták mi is a cél de abban biztosak lehettek, hogy egy jó ügy érdekében történik.

Most szeretnék áttérni személyes tapasztalataimra.

Reggel már kb. fél 9-kor sikerült beregisztrálnunk, ahol egy karszalag jelezte, hogy oda tartozunk. Ekkor több önkéntest és rózsaszín pólóba öltözött érdeklődőt lehetett már látni. A hivatalos megnyitóig hátralévő 1-1,5 órát kellemesen el lehetett tölteni a város környékbeli részén, majd visszatérve a rendezvény helyszínére meg álltunk és megnéztük a különböző sátorok kínálatát. Ami rögtön szemet szúrt a lufis stand, ahol rengeteg rózsaszínű léggömb került felfújásra majd szétosztásra a résztvevők között. Ezeknek a célja majd a bejegyzés végén található videóban lesz látható.

WP_20150606_10_28_37_ProTehát felvettük saját héliummal teli gömböcskénket és megindultunk a színpad felé, ahol elkezdődött a megnyitó majd az Alma együttes szórakoztatta a gyermekeket és felnőtteket egyaránt.

A Női Akadémia sátrában Ördög Nóra és Törköly Erika vezetésével több a nőket érintő negatív, illetve pozitív témákat taglaltak különböző szakértőkkel. Beszéltek a nők egyenjogúságáról, karrier tanácsokkal láttál el az ott megjelenteket.

Az életmód sátorban egyértelműen a bőrápolásról volt szó, ahol szintén szakemberek ismertették a helyes és helytelen dolgokat, módszereket, sminkkel kapcsolatos hiteket.

A Magyar Vöröskereszt elsősegély bemutatót, egészségügyi tanácsadást szervezett.

Tiszteletét tette a Nők a Nőkért Együtt és az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) is, ami valljuk be minden szempontból szükséges is volt, hiszen az utóbbi években sajnos elszaporodtak a bántalmazások arányai.

A séta megkezdése előtt egy hosszasabb bemelegítés következett majd megkezdve a mozgást a Lánchíd felé vettük az irányt. A táv csupán 3,7 km volt s a több, mint 9000 fő és a tűző napsütés ellenére is egy átlagos tempóban sikerült véghez vinni.

Célba érést követően megvártuk a végén sétálókat is majd Dombóvári Vanda visszaszámolva megkért minden egyes lufit tartó embert, hogy engedje a magasba léggömbjét.

Lehet, hogy a zene de inkább a pillanat varázsa némi könnycseppet csalt szemembe, mert eljutott teljes tudatomig, miért csináltam végig ezt a napot, eszembe jutottak olyan közeli hozzátartozók akik szerencsésen vagy épp ellenkezőleg küzdöttek meg a rákkal.

Felemelő érzés volt látni a hatalmas ember tömeget, amint egyazon közös célért tesz.

Kívánom neked is kedves olvasó, hogy amennyiszer csak lehetőséged adódik tenni a jó ügy érdekében használd ki az alkalmat.

Hatalmas energiát és feltöltődést hoz lelkedbe arról nem is beszélve, hogy a világhoz is másképpen fogsz hozzá állni.

További képek a Pinteresten az alábbi linkre kattintva:

Nézd meg Klaudia profilját a Pinteresten.

 

Ha tetszett a cikk likold és oszd meg ismerőseiddel valamint gyere közösségünkbe facebookon is valamint iratkozz fel hírlevemre.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!