Celebrities and other stories

Mini Miss&Mr – Te kitennéd ennek a gyermeked?

Nem árulok el nagy titkot, ha azt vallom, hogy napjainkban központi szerepet játszanak a külsőségek. Ha ez másképp lenne nem olvasnánk fogyókúrás módszerek tömkelegeit, nem lenne munkájuk a plasztikai sebészeknek és kozmetikusoknak. Persze elvárt dolog minden embertől, hogy egy egészséges megjelenést kölcsönözzön magának s ehhez szükség van néhány szakemberre is.
Ha már a szépségről esett szó meg kell említsem azokat a lányokat, akik természetüknél fogva varázsolják el környezetüket. Minden alapozás, smink és egyéb kozmetikum nélkül alkotnak már – már szinte tökéletes külsőt. Nekik nagyon fontos vigyázni arra, hogy ezt hosszú távon megőrizzék és kellő kép figyeljenek magukra.
Ahogy a felnőttek úgy a gyermekek világában is nagy rivalizálás alakulhat ki a szépséget illetően. Akár már az óvodában is cukkolhatják, cikizhetik egymást a gyerekek, ami valljuk be cseppet sem tesz jót lelki fejlődésüknek.

A hosszas bevezető után rátérnék ennek a posztnak a fő témájára, ami a gyermek szépségverseny.

 

Hogy hazánkba mennyire van felvirágzóban ez az ágazat nem tudnám megírni biztosra. De tény, hogy egyre több és több rendezvény kerül lebonyolításra. Remélhetőleg nem esnek abba a már túlzott versengésbe, mint ami Amerikában folyik.
Számos televízióban levetített ilyen eseményt láttam már. Ami leginkább megragadta a figyelmemet és arra sarkallott, hogy erről írjak az, az a nagyfokú stressz, aminek a versenyző gyermekek ki vannak téve minden alkalommal.

Nos ahogy én látom ezeket a megmérettetéseket; több részből tevődnek össze (épp ahogy a felnőtt korosztály számára). Minden eseményre szükség van egy habwww.lifegarden.huos babos „hercegnő” ruhára, egy nem mindennapi fürdőruhára és egy olyan produkcióra, amivel a gyermek kitűnik a tömegből ezzel elnyerve a zsűri tetszését.
Persze a vetélkedőt hosszas készülődés előzi meg, ahol felkészítik a leendő királynőket/királyokat, hogy lehető legjobb formájukat hozzák.
A felkészülés a már említett „produkció” létrehozását, önbarnítást, kozmetikai kezeléseket, fodrászatot jelent, sőt a foghíjas gyermekek gyönyörű kivehető műfogsort is kapnak.
Azon túl, hogy rengeteg pénzben van benne, hatalmas nyomással és megfelelési kényszerrel terheli le a kicsiket.

névtelen

Jó néhány ilyen sorozat nézés alkalmával vált világossá számomra, hogy nagyrészt inkább a szülők „erőltetik” csemetéikre ezt az egészet. Jó, persze mindegyik kislány álmodik arról, hogy egyszer hercegnő lehessen, de nem minden áron.
Az én véleményem szerint azok a szülők, akik erősen rábeszélik a lurkókat és elhurcolják ezekre a versenyekre némi (vagy inkább nagyfokú) önbizalom hiánnyal küzdenek, melyet így palástolnak. Esetleg a saját gyermekkori vágyaikat élik ki kislányaikon/kisfiaikon.

Apro_szepsegek_2 Apro_szepsegek_1

Nem lenne semmi kivetni való az eseményekben, mert elvégre ez egy kihívás és még tanulhatnak is belőle a versenyzők, de sokkal letisztultabban és természetesebben kellene megrendezni. Teljesen felesleges porcelán babát varázsolni minden apróságból. Nem kellene túl görcsösen hozzáállni és olyan dolgokra rávenni a gyermeket, ami számára kellemetlen vagy már rossz is. Hagyni kellene saját magukat kibontakozni és egyéniségüket megcsillogtatni.

De hiába is a szépségversenyek világa már csak ilyen, legyen szó bármely korosztályról. Kezdenek eltűnni az egyediségek, hisz a színpadon mindannyian egyformának tűnnek.

20120610-anyaskodj-4-evesen-magas-sarkuban5 www.lifegarden.hu

Neked kedves olvasó mi a véleményed??

 

Gyere közösségünkbe facebookon is valamint iratkozz fel hírlevemre.

 

fotók: google

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!