Celebrities and other stories

Ez az az esemény, ami mindenki életében jelen van

Van minden ember életében egy olyan esemény, ami ha tetszik ha nem bizony évente egyszer egy bizonyos napon beköszönt. Ennek a 24 órának csodálatosnak, tökéletesnek kell lennie ahhoz, hogy méltóképp történjen az ünneplés.

 Születésnap!

szüli

Mikor meghallom e szót, azon nyomban vegyes érzések kavarognak sejtjeimben. Mert tudom mindenki megérdemli, hogy legalább az év 365 napjából ezen az egyen királynak/királynőnek érezze magát. Sajnos az is tényszerű, hogy sok embernek nem adatik meg a felhőtlen és gondtalan szórakozás.

 Ha visszagondolsz gyermekkorodra vagy ha épp már te is szülő vagy egyet kell érts, miszerint ezeknek a kisembereknek te határozod meg a sorsát, rajtad áll a későbbi életének néhány fontos mozzanata, mert a gyermek tanulékony és ami kiskorában belé ivódott az egész felnőtti létében végig kíséri.

 Tehát a születésnap ünneplése, a torta, az ajándékok is a szülőn múlik, mennyire vezeti be csemetéje életébe. Ha óvodáskorától fogva minden évben kellő odafigyelést kap az ünnep az a későbbiekben sem lesz máskép. Persze ahogy az lenni szokott az élet nagyon sokszor kiszámíthatatlan és elég egyetlen szerencsétlen, tragikus élethelyzet, hogy megváltoztassa ezt az esetlegesen már kialakult szokást.

Ugyanakkor úgy gondolom nem lenne szabadna sokáig, évekig annak a bizonyos „rossz” állapotnak fennállnia.   

De ha már így alakult és a te környezetedben van ilyen ember, főleg ha nagyon kedves számodra, add meg neki a születésnapján azt a szeretetet, törődést ami iránta ered felőled. Mutasd ki mennyire fontos számodra, lepd meg és fürödj őszinte mosolyai tengerében. Lásd, ahogyan vissza tér belé a kisgyermek s felhőtlen vidámság lengi be az összes vele együtt ünneplő szívét, lelkét.

 A meglepetést az ajándékok értékét ne pénzben, hanem önzetlenségben mérd. Olyan dologgal kedveskedj neki, amiről tudod,  hogy nagyon örülne neki. Sokszor a legkisebb dolgok okozzák a legnagyobb boldogságot. S lehet épp az is elég, hogy gondoltál rá, mert aki nincs hozzászokva az ajándéktengerekhez már a legkevesebbért is hálás lesz.

Hidd el az egyszerűségre törekedve érheted el a legnagyobb sikereket! 

Mindent összevetve szóljon ez a buli a barátok, a család összejöveteléről, mert meg kell becsülni azokat a pillanatokat mikor mindenki ott van körülötted aki számít.boldogság

 Saját tapasztalatból tudom milyen érzés mikor a hosszú és izgalommal teli felkészülési időszaknak megérik a megfelelő gyümölcse. Ahogy látod a mérhetetlen boldogságot a már -már mámoros állapotban lévő ünnepelten, amint a tortán lévő gyertyák és tűzijátékok fényében pompázik, s tükröződik szeméből a hála, egyszerűen megfizethetetlen.

 Az adni és kapni elv nálam minden esetben a kapni felé irányul. Na ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem ha meglepnek bizonyos dolgokkal, de tűnjön akármilyen furcsának is én zavarba jövök azokban a pillanatokban mikor minden tekintet rám szegeződik. Érzek egy fajta frusztráló érzést, megfelelni akarást s valahogy nem tudom átérezni maximálisan a pillanatot. Ilyenkor zavaromban inkább lesütöm szemimet s csak kicsi mosolyokat eresztek arcomra, mert a nyomasztó érzés határozottan felülkerekedik a végtelen boldogságon. Hátulütőjeként jelentkezik ennek, hogy a miattam fáradozó emberek tekintetében felvetődnek a kételyek, melyeket szerencsére mindig sikerül eloszlatni.

 Az imént leírtakból is adódik, hogy az érem másik oldalán tehát mikor adok, hatalmas energia és adrenalin termelődik szervezetemben, mert a tökéletessége törekedve rengetek ötletem támad.

Tovább nem is fecsérelném a szavakat, remélem sikerült átadni és megértetni veled, azt amit szerettem volna.

Visszajelzések gyanánt szívesen olvasok hozzászólásokat.

 

Tetszett a cikk?

Várlak itt is : https://www.facebook.com/celebritiesandotherstories

 
 fotók: google

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!