Celebrities and other stories

Ámítás vagy igaz női alakot megformáló “termés”?

Bizonyára már többen láttátok azt a képet, ami egy Narilatha nevű növényt ábrázol minek a különlegessége, hogy termése egy az egyben a női vonalakhoz igazodik. Mi több tökéletes mása annak.

nő

Szerény személyemben támadt némi kétely létezésével kapcsolatban. Addig világos a helyzet, hogy 20 évente egyszer virágzik, tehát iszonyú ritka számba megy és állítólag a Himalája környékén honos.
Nos, nem hagyott nyugodni a dolog, ezért el kezdtem kutakodni valódiságával kapcsolatban, ha már kezdi meghódítani az internet világát.

Joguk van az embereknek megtudni, hogy létezik e vagy csak egy újabb hoaxról van szó.

Magyar oldalakat tekintve alig fellelhető némi információ és külföldi írások sem igazán bizonyítják létezését.

Ugyanakkor több olyan hozzászólást is olvastam, ami próbál rávilágítani a valótlanságra.
Ezek között szerepelnek az alábbi magyarázatok, feltevések:

1. Ha ez a lenyűgöző növény valódi lenne, a fa iszonyú hírnévnek örvendene és több média is felkapná rá a fejét. Valamint a környezettudománnyal foglalkozó aktivisták sem hagynák szó nélkül.

2. A fotókat tekintve is csak keveset, szinte ugyanazokat találjuk a keresőben. Ha igaz lenne több fotográfus is közölne róla felvételeket.

3. Ha a fa valóban ilyen terméssel örvendeztet meg a turista látványosságok közé tartozna, bár elvileg 20 évente ölti fel ruháját. Még sincs fent egyik utazási iroda listáján sem a megnézendő látványosságok között.

4. Minden egyes „női alak” szinte óramű pontossággal adja vissza a hús-vér ember ábrázatát. S mint vélhetjük, a virágok/termések nem alakulnak ki tökéletesen egyformán.

5. Nem utolsó sorban felfedezni véltek valamiféle furcsaságot a „gyümölcs” tartószára körül is.

Ezekre az állításokra alapozva valljuk be van benne realitás a hoaxra. Én minden esetre iszonyú szkeptikusan állok a témához. Elképzelhetetlennek tartom a természet már ilyen fokú produkcióját.

Ha valaki bizonyító tényekkel rendelkezik, nyugodtan cáfoljon!

nő3

 

Tetszett a cikk?

Várlak itt is : https://www.facebook.com/celebritiesandotherstories

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Daróczy Antal says:

    Innowin állításai helyesek, a tv felvételen is unos-untalan ugyanazt a három képet mutatják különféle sorrendben. Vajon a fotós miért nem vette a fáradtságot, hogy több képet készítsen?
    https://www.youtube.com/watch?v=95hhwRmEMR8

  2. Innowin says:

    Kezdjük ott, hogy a Himaláján nem tud meglenni ilyen típusú gyümölcsfa. Egyszerűen a kövek és a hideg miatt. Ezek a levelek mediterrán tájakon honos növényekre emlékeztet. Továbbá, látunk hegyeket a háttérben, vagy hót? Na ugye 🙂 De további érdekesség, amit már írtál is, hogy elég rikító színe van annak gyümölcsszárnak. A Photoshop Guru, amúgy még annyit megtehetett volna, hogy nem simán csak másolgatja a női alakot, mivel a természet főleg arról híres, hogy nincs 2 egyforma alakzat benne. Kivéve persze itt 🙂 Ha a női alakot pedig tovább nézzük, akkor fellelhető benne az ókori szobrászatra jellemző vonások. Véleményem szerint ez egy szoborról készült kép, amin Photoshoppal csináltak egy színcserét, méretezték, döntögették, majd elhelyezték a fán. Igazából még olyan elfásul ágra is, amin nagyon nagy valószínűséggel semmilyen gyümölcs nem teremne amúgy 🙂 A szemben álló és a háttal álló képeken pedig ha kiszemelsz egy egy pontot, mindegyik párhozamosan áll egymáshoz képest. Az oldalra fordított “szobor” mása pedig egyértelműen nem ugyan az, mint a többi, mivel nem úgy áll a keze, mint a többinek. A szemből ábrázoltak esetén kitakarja az intim részeket, az oldalra álló pedig a combján tartja a kezét 🙂 Na szóval a lényeg, hogy ez hamar lebuktatható Photoshop alkotás 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!