Celebrities and other stories

Body Transfomation – gyakorlatok az áhított alak eléréséhez

Unod már, hogy a napi edzések nem vezetnek a megfelelő célhoz? Hogy a diéta ellenére sem sikerül elérni az áhított alakot? Már az edzésre gondolva is az unalmas szó jut eszedbe?

Ha a fenti kérdésekre igennel válaszoltál mindenképpen olvass tovább. Egy olyan 6 gyakorlatból álló edzéssorozatot fogsz találni, ami garantáltan átmozgat és megfelelő étkezés mellett meghozza a kellő és várt eredményt rövidebb időn belül. De ehhez nagyon fontos  a kitartás, az alázat és az elkötelezettség saját magad változtatása iránt.

Minden olyan nő, férfi számára hasznos tud lenni  az egy órával eltöltött edzés, aki a napi munka mellett még képes és akar tenni saját egészségéért.

A kételyek elkerülése érdekében tégy egy próbát és heti minimum 4 alkalommal szánd magadra azt az egy órát. Ilyenkor kettesben lehetsz a lelkeddel s a mozgás hatására felszabadultabb, energikusabb de mindenképpen boldogabb és tisztább gondolkodású leszel.

Tehát lássuk azokat a gyakorlatokat, amiket egyébként otthon nagyon egyszerűen el tud bárki végezni, mert nincs szükség különösebb felszerelésekre.

 

Ugrókötelezés

 

Ez egy nagyon egyszerű módja a testformálásnak. Más edzésekkel összehasonlítva is elmondható róla, hogy elég kalóriát éget el percenként is, amivel nagyszerű eredmények tudhatsz majd magadénak. Miden amire szükséged van egyetlen ugráló kötél és az egyenes szándék a cél felé. Ami a legjobb ebben a mozgásformában, hogy otthon gyerekekkel együtt is végezhető. De mielőtt neki látsz, fontos, hogy alaposan bemelegíts valamint magához az ugráláshoz a megfelelő környezet : tág tér,lehetőleg a friss levegőn, egy megfelelő hosszúságú kötél. Kezdetben 20-25 ugrás után tarts némi pihenőt majd újra 20-25 ugrás, mindez 5 percen keresztül. Aztán az idő múlásával és állóképességed növekedésével emeld az időt és az ugrások számát.

ugralokotelezes-edzes

 

 

Guggolás

 

A guggolás az egész testet megmozgató aktivitási forma. Maga a gyakorlat közel sem olyan egyszerű szabályosan elvégezve, mint amilyennek látszik. A helyes elvégzési forma a következő: állj vállszélességnél kicsivel nagyobb terpeszbe , lábfejeid nézzenek enyhén kifelé. Törzsed legyen egyenes, kezed nyújts előre vagy formázz egy három szöget velük magad előtt. Ebből a testhelyzetből kiindulva guggolj le úgy, mintha egy székre akarnál leülni. Érezned kell, hogy a testsúlyod az egész talpadon eloszlik. Guggolni addig kell míg a combjaid vízszintesbe kerülnek. Nagyon fontos tény az is, hogy a térded soha ne menjen a bokád elé.

Kezdők eleinte 1-2 körben végezzenek 15-20 guggolást, s fejlődési szintednek megfelelően növeld majd az ismétlések számát.squat gugolas_top5

 

 

Fekvőtámasz

 

A fekvőtámasz az a gyakorlat, ami sok mindenki számára egy gyilkossági kísérlettel ér fel. Eleinte bizony nehéz szabályosan elvégezni. De szerencsére létezik könnyített változata is ami „női fekvőtámasz”-ként ismert. Ekkor az alap pozícióból a karok helyzete megmarad és a lábakat a földre térdelő helyzetben bokákat keresztezve kell tartani.

Most nézzük a helyes elvégzését: támaszkodj vállszélességben arccal a föld felé. Könyöködet hajlítsd be 90 fokban, a tenyerek előre nézzenek. Feneked szorítsd össze, lábaid nyújtsd ki. Emeld meg úgy a felsőtested, hogy farizmaid feszesek maradjanak. Ügyelj rá, hogy ne a kar, hanem a mell izmaid dolgozzanak és fenekedet, lábaidat hasizmaiddal tartsd. Hátad egyenes legyen derekadtól egészen a fejed búbjáig. Felemelkedéskor fújd ki a levegőt.

Kezdetben csinálj amennyit bírsz, 1-2 esetleg 3 körben. Később ez is sokkal jobban fog menni.

fekvő

 

 

Kitörés

 

A legtöbb nő rémálma, mégis alázattal és kitartással végzik, hiszen a lehető legjobb módja a fenék és combizmos megmozgatásának. Végezz 10 darabot 3 körben.kitörés

 

 

Csillag ugrás

 

Ez a fajta ugrálás segít az állóképesség javításában s szinte átmozgatja minden izmodat. Itt a gyakorlatot 20 másodperces aktív és 10 másodperces pihenőidővel kell végezni 2-3 körben.csillagugrás

 

 

Burpee

 

A burpee egy teljes testet átmozgató kardio és erősítő edzés. Lényegében megegyezik a sokak által ismert négyütemű fekvőtámasszal.

Alap gyakorlat:

1, Leereszkedés guggoló helyzetbe

2, Gyors ugrás hátra fekvőtámaszba

3, Azonnal gyors visszaugrás guggolásba

4, Majd felugrás az álló kiinduló helyzetbe

Edzésjavaslat: Végezz 30-60 mp burpeet, majd tarts 30-60 mp pihenőt. Mindezt 5 percen keresztül.burpees_labeled

 

 

Mozgásod végeztével ne feledkezz meg az alapos nyújtásról sem, amihez az alábbi videó ad segítséget.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!